logo     Reumapatiëntenvereniging Utrecht e.o.


hydro hydro


Vragen aan de vereniging? Ga naar onze contactpagina

Hydrogroepen (bewegen in warm water)

Onder leiding van een gespecialiseerde therapeut laten we u in het warme water actief bewegen (hydrotherapie). Reumanetwerk Utrecht begeleidt en ondersteunt deze fysiotherapeuten.
De therapeuten volgen daarom regelmatig de cursussen EHBO-herhaling en Reanimeren met AED. Ook trainen ze in zwemmend redden en in hoe iemand in geval van nood uit het water te krijgen. Daarvoor zijn ook noodprocedures afgesproken.

Alle trainingen duren 1 uur, in De Kwakel 45 minuten.

Axiale SpA (Bechterew)-groepen:

De Hoogstraat in Utrecht: maandag om 17.00, 18.00 en 20.00 uur.

Algemene hydro-groepen:

  • De Hoogstraat in Utrecht: maandag om 12.15 en 19.00 uur, donderdag om 12.15 uur.
  • De Startsprong in Houten: maandag 11.00 uur.
  • Mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht: dinsdag 16.30 uur.
  • UMC Utrecht dinsdag om 18.30 uur.
  • De Kwakel in Utrecht: vrijdag 12.15 en (2e groep) 13.00 uur (beide duren 45 minuten)

Kosten en vergoeding De eigen bijdragen zijn € 62 per halfjaar voor 45 minuten en € 82 per halfjaar voor één uur. Deze kosten worden na declaratie en afhankelijk van uw verzekering geheel, gedeeltelijk of niet vergoed. In april en oktober worden de kosten via een incasso bij de deelnemers geïnd.


Wachtlijst Voor de 2e groep in de Kwakel (13 uur) zijn begin 2019 nog plekken beschikbaar. Helaas zijn de andere hydrogroepen vol. Wij spannen ons in nieuwe groepen te organiseren. Zodra die beschikbaar zijn laten we dat u via deze webpagina weten! U kunt u al wel op de wachtlijst laten plaatsen, zie hieronder.


Informatie en aanmelding De organisatie van de groepen en de administratieve zaken (zoals rekeningen, aan- en afmelding) worden uitgevoerd door onze penningmeester Truus Hatzmann, zie haar contactgegevens op onze bestuurspagina.
Voor meer informatie over deze groepen kunt u contact met ons opnemen via onze contactpagina .


Het reglement voor de hydrogroepen kunt u hier downloaden naar uw computer (versie 2017).

Welkom!

Wij zijn een vereniging voor en door mensen met reuma. Wij bieden onze 400 leden tal van activiteiten. Zoals veel bewegen en voorlichting over reumatische aandoeningen. De vereniging stimuleert lotgenotencontact.

Heeft u belangstelling? Meldt u aan als lid van de RPV Utrecht e.o.

mensenlogo
© 2019 RPV Utrecht