logo     Reumapatiëntenvereniging Utrecht e.o.


hydro hydro


Vragen aan de vereniging? Ga naar onze contactpagina

Hydrogroepen (bewegen in warm water)

Deze beweeggroepen zijn de grootste activiteit van de vereniging.

Onder leiding van een gespecialiseerde therapeut laten we u in deze groepen met hydrotherapie actief bewegen in het warme water. Reumanetwerk Utrecht begeleidt en ondersteunt deze fysiotherapeuten.
Onze fysiotherapeuten volgens ook regelmatig de cursussen EHBO-herhaling en Reanimeren met AED. Verder trainen ze op zwemmend redden en hoe iemand uit het water te krijgen in geval van nood. Daarvoor zijn noodprocedures afgesproken.

De trainingen duren 1 uur, in De Kwakel 45 minuten.

Bechterew (Axiale SpA)-groepen:


De Hoogstraat in Utrecht: maandag om 17.00, 18.00 en 20.00 uur.

Algemene hydro-groepen:

  • De Hoogstraat in Utrecht: maandag om 12.15 en 19.00 uur, donderdag om 12.15 uur.
  • De Startsprong in Houten: maandag 11.00 uur.
  • Mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht: dinsdag 16.30 uur.
  • UMC Utrecht dinsdag om 18.30 uur.
  • De Kwakel in Utrecht: vrijdag 12.15 en (2e groep) 13.00 uur (beide duren 45 minuten)

De bijdragen voor de leden van de hydrogroepen zijn € 62 per halfjaar voor 45 minuten en € 82 per halfjaar voor één uur. De kosten worden afhankelijk van uw verzekering geheel, gedeeltelijk of niet vergoed.

Voor de 2e groep in de Kwakel (13 uur) zijn eind oktober 2018 nog plekken beschikbaar. Helaas zijn de andere hydrogroepen vol. Wij spannen ons in om nieuwe groepen te organiseren. Zodra die beschikbaar zijn laten we dat u via deze webpagina weten! U kunt u al wel voor andere groepen op de wachtlijst laten plaatsen, zie hieronder.

De organisatie van de groepen en de administratieve zaken (zoals rekeningen, aan- en afmelding) worden uitgevoerd door onze penningmeester Truus Hatzmann, zie haar contactgegevens op onze bestuurspagina.
Voor contact met haar en meer informatie, en ook aan- en afmelding, kunt u contact met ons opnemen via onze contactpagina .
We hebben een reglement voor de hydrogroepen, die u kunt hier downloaden naar uw computer (versie 2017).

Welkom!

Wij zijn een vereniging voor en door mensen met reuma. Wij bieden onze 400 leden tal van activiteiten. Zoals veel bewegen en voorlichting over reumatische aandoeningen. De vereniging stimuleert lotgenotencontact.

Heeft u belangstelling? Meldt u aan als lid van de RPV Utrecht e.o.

mensenlogo
© 2018 RPV Utrecht